Halloween makeup tutorial

OBS! RESULTATET PÅ HELA PLÅTNINGEN KOMMER ATT SLÄPPAS DEN 31 OKTOBER. 

halloween16

Här kommer en ”före & efter” bild på årets halloween sminkning, om ni inte har sett videoklippet ännu från denna plåtningen så tycker jag att ni ska göra det, länk till videoklippet hittar du HÄR.

Det är många som har frågat mig om tips på halloween-sminkning. Jag vet inte, utan denna sminkningen blev jag tipsad av en bloggläsare som skickade några förslag på vad man kan vara på halloween dagen. Men jag tycker absolut att ni ska göra en sådan halloween sminkning som jag har gjort på bilden ovan. Det är många som kollade snett på mig och som även blev rädda! Make up artisten Tinzahh skickade en text till mig på hur hon gjorde den här sminkningen och jag tänkte dela med mig av det.

SÅ HÄR GÖR NI:  

  1. 1. Rengöring av ansiktet.
  2. Använd vanligt smink, så som du brukar göra, för jämn hy. (Concealer är milani som är både som foundation & concealer & Studio Foundation från make-up store.)
  3. Latex, och det använder man för bas för hela såret.
  4. Över latex använder du toapapper/servetter i tunt lager (småbitar).
  5. Du behöver spelkort, räcker med ett, som du sedan river i mitten. De kortet ska in i ”såret”.
  6. Sedan använder du ögonskugga för att få djupet och för att det ska se som ett riktigt sår, och då använder du såklart mörka färger (rött, blodröd, blått)
  7. Det finns olika blod man kan köpa, vi använde oss av två olika för att det ska se så verkligt ut som möjligt. Det första blodet var ”tjockblod” (teaterblod) och efter det använder du ”rinnande blod”.
  8. Sist men inte minst, ögonskugga under ögonen (ögonskugga är sauce boy), för att du ska se trött och sliten ut. Lycka till!

 

Säg till att följa Josefina ”Tina” på instagram @ Tinzahh. 

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..