Varför firar vi Halloween?

HAPPY HALLOWEEN ALLIHOP!! ETT monster blandning av en vampyr.

Mohammedi1


Mohammedi33
Mohammedi22

Photo: Sune Chee | MUA: Nellie Selander | Model: Mohammedi.

Är det bara jag som inte vet varför man firar Halloween? Det känns som att någon har berättat det för mig. Då jag ställer samma fråga varje år, men jag minst ingenting!  Det ända jag kan är ”bus eller godis”. På riktigt! När jag var liten så var hösten min favorit årstid då man firar Halloween, då man får godis och kan busa med folk. Så himla kul!

Det läskigaste buset jag har gjort i Halloween, är nog när jag kastade ett ägg på en människa som hade en hund. Jag fick inget godis från hen, så jag kastade ett ägg helt enkelt! Det värsta var att personen släppte sin hund. Och jag är rädd för stora hundar, då när jag var liten har jag blivit attackerad av en! Tänk er att det var mörkt också.

Alla vi i gänget sprang i ett varsitt håll, så vi tappade bort varandra. Visst, det var dumt att kasta ägg på en person. Men jag var faktiskt liten, okej.. Och det var även Halloween. Lite skoj får man ha…


Jag vill även berätta om hur mycket tid vi har lagt på denna plåtningen. Tack till Nellie som fixade en grym makeup, och tack till fotografen Sune! Det är så himla kul med halloween då man klär sig läskigt och man får testa på nya grejer, så som t.ex när jag fick testa på att ha linser för första gången, tack vare den här halloween! Det var sjukt jobbigt att lägga in linserna… Jag ska aldrig mer köpa linser!!

Glöm inte att kolla in Sunes och Nellies IG-konton. 

  1. Så galet läckra bilder! Bara för att jag gillar historia måste jag ju även ta mig friheten att förklara 😉 Halloween kommer från början från det keltiska nyåret. Då trodde de på att de dödas själar kom tillbaka till jorden för att leta efter en ny kropp. För att skydda sig från att bli besatt klädde människorna ut sig i hemska kostymer för att skrämma iväg de dödas själar. När kelterna sedan emigrerade till Amerika togs den traditionen med och har idag blivit en stor kommersiell högtid i USA. Halloween kom till Sverige först på 90-talet så egentligen har vi ingen direkt anknytning till högtiden utan har bara tagit efter USA 🙂

  2. Förlåt vill inte låta elak på något sätt men vill bara säga att när man kastar något mot en människa som har hund då får man vänta sig att ägaren släpper hunden. En hund får nämligen en väldigt stark instinkt att beskydda sin flock och när någon kastar något så har man hotat flocken. Jag förstår att du var liten men det förstår inte hunden. Om hunden däremot inte får springa efter så kan den få en instinkt som är förstörd så för att ägaren vill ha kvar instinkten på hunden så måste hen släppa den. För skulle det vara så att det kommer någon annan och kastar saker som ägaren kan skadas av så vill man ju att den ska reagera.
    Förlåt för ett jättelångt inlägg men jag forskar nämligen inom dessa ämnen och kommunikationen till hunden år jätteviktig. Så det enda man kan hoppas är att folk lär sig av detta. Jag släpper alltid mina hundar om någon hotar min flock. Däremot så får man inte glömma att bara för att jag släpper så biter inte hundarna. Hade jag däremot inte släppt så hade hundarna bitits för att det är det enda sätt att försvara sig om dem inte får springa. Hundar är väldigt känsliga och blir lätt skrämda så snälla visa respekt för hundar från å med nu.
    PS: sjukt bra blogg, du är verkligen en förebild för många. Fortsätt så.

  3. Så sjukt snyggt Mohammedi! <3
    Det där med Halloween är verkligen bus eller godis men även att tydligen tända ljus hos de gravarna man har förlorat i sina liv. That's the only thing i know. Hihi.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..