”Varför köper du dyra plagg?”

 

Photo: Mikaela Watsfeldt - http://instagram.com/mikaelawatsfeldt

Foto: Mikaela

Okej, det här inlägget har jag länge velat skriva om… ! Dem senaste veckorna har jag fått en hel del hat bara för att jag köper ”dyra” kläder. Och jag får mycket onödiga kommentarer om  att jag är ”rik”. Haha!

Jag måste bara förklara för er en sak. För det första så är jag inte rik, och för det andra så är jag bara 18 år gammal, där jag är ”arbetslös”. Hur får jag pengar då? Jo,  jag sparar pengar från studiebidraget och jag får pengar från bloggen…  Och nu kommer vi till ämnet, ”dyra plagg”, ”varför köper jag dyra plagg? ” ”Varför köper jag inte kläder från billigare affärer?” Som ni vet så tänker jag en hel del på de behövande och som ni vet så går även en hel del pengar från Mohammedi’s Collection till välgörenhet.

Nu tänker ni ”OM DU VERKLIGEN TÄNKER PÅ DE BEHÖVANDE, VARFÖR KÖPER DU DÅ DYRA PLAGG?!” Jag skriver det här inlägget inte för att skryta att jag har dyra plagg, utan jag är trött på folk som inte förstår grejen med modevärlden.

Svaret är så här, jag köper kläder från ”billigare affärer” också. Som till exempel H&M och Zara. De är en av mina favorit affärer, inget konstigt med det? Och folk som kallar dessa affärerna för ”billigare affärer” låter som att de bara för människor med lite pengar som köper därifrån. Varför ska alla tro att man är efter hur mycket priset är eller vilket märke det är. Utan jag köper det som är SNYGGT och som har bra KVALITÉ. Jag är som sagt mode intresserad kille och jag köper det som är min stil. Kläder är viktigt, dels för att värma sig, skydda sig och för att kunna uttrycka sig som hur man är som person!

Jag köper hellre en polotröja för 1000kr med bra kvalité. Än att köpa en polotröja som kostar 300kr med dålig kvalité. De är så klart man man tänker, varför ska man lägga flera hundra kronor på en polotröja när det finns en likadan för mycket billigare? Men kvalité pratar vi om här. Jag har fått slänga min polotröja (för längesedan) och fick köpa ny. Det blir ju bara dyrare?!  Det är bättre att köpa en som är dyrare med bra kvalite, den har du säkert i flera år. Detta är solklart.

Men nu kommer vi till en annan grej. Jag har plagg som kostar över 3000kr eller mer. Jag köper som sagt, för att plaggen är snygga. Min Stil pratar vi om nu. Kläder är inte bara kläder för mig, utan det betyder mycket för mig. När man är modeintresserad så betyder kläder jättemycket för en! Dessa plaggen sparar man, kanske ge till sina barn i framtiden. Samma sak som när folk sparar på mobiltelefoner, gamla sedlar, eller något helt annat.

Ju fler plagg har man, desto mer kan man leka med sin stil. Det viktiga är att plaggen är unika och presenterar hur man är som person! Tänk er att ha massa unika plagg i sin garderob, Wow!

Det är många som köper väskor för över 30 000 kr, det är samma sak där. Det är inte så att man köper den bara för att bära den i ett år. Utan man sparar! Ska man trycka ner folk som köper guld eller? Det är exakt samma sak!! Fast guld kan man lättare sälja dock, men ni förstår min poäng, hoppas jag!

TACK!

LOADING..